BETRUST arbejder for at gentænke bestyrelsesarbejdet og dennes målepunkter og for en mere nutidig uddannelse, der sætter fokus på, hvordan vi bruger vores primære bestyrelsestid på at kigge fremad og lytte til organisationen.
Den værdiskabende bestyrelse er en nutidig uddannelse, der sætter fokus på hvordan en bestyrelse bruger sin primære tid på at kigge fremad og lytte til organisationen. Uddannelsen sætter fokus på fremtiden, fællesskabet og samspillet. På synergi, motivation og det optimale samarbejde. Refleksioner, der efterfølgende kan bæres tilbage i de respektive organisationer. Den værdiskabende bestyrelse er ikke en klassisk uddannelse, som afsluttes med en certificering – formålet er at klæde deltagerne på til et erhvervsklima med stor usikkerhed, flerdimensionelle udfordringer, hvor følgeskab og fastholdelse ikke kommer med stjernerne på skuldrene.
Inden opstart udfylder deltagerne en talenttest (TT38 test via talents-unlimited.dk) og modtager personlig feedback fra facilitator Helle Ørsted. Talenter danner et fælles sprog med fine nuancer til at spille hinanden gode og ligger til grund for modul 2: Hvordan leder vi sammen som bestyrelse.
En ny tid – et nyt lederskab
Oplæg om nye markante samfundsbevægelser og skift i ledelsesparadigme herunder den digitale arbejderbevægelse og den nye generation på arbejdsmarkedet. Diskussion og drøftelse af betydning for kultur og organisation.
Hvordan leder vi sammen som bestyrelse – fælles front, fælles vision
Kend hinanden og kend dine egne talenter. Vi kigger på gruppens samlede talenter og de individuelle toptalenter, hvilket tydeliggør hvor opgaver med fordel kunne placeres og hvordan I kan spille hinanden bedre i jeres respektive bestyrelser.
Psykologisk tryghed og ledertrivsel
Ledere, der trives, skaber medarbejdertrivsel ved at arbejde med tryghed og tillid. Vis mod, accepter og lær af jeres tvivl. Opbyg en kultur, hvor medarbejderne ikke er bange for at spørge og søge hjælp.
ESG og bæredygtighed
Bestyrelsen skal lære at operere med forskellige bundlinjer: miljø, økonomi samt social og mental bæredygtighed. I et forretningsperspektiv er det skadeligt ikke at være bæredygtig – både rekruttering og fastholdelse særligt hos de unge handler om både E, S og G.
Det mærkbare ledelsesparadigme - nye værktøjer
Når det lykkes at finde balancen mellem empati og handlekraft, er bestyrelsen med til at skabe en medmenneskelig arbejdskultur, og når bestyrelsen tager ro og nærvær med i bestyrelsesarbejdet, så skaber det øget trivsel, som ultimativt er til gavn for virksomhedens bundlinje. Forudsætningen er, at der er tryghed og nærvær i bestyrelseslokalet, så I sammen kan sætte positive spor i organisationen.
Forløbet faciliteres af rådgivere Louise Sparf og Helle Ørsted.
Louise Sparf: Rådgiver, forfatter og bestyrelsesmedlem indenfor tech, diversitet, bæredygtige virksomheder og regenerativt lederskab. Tidl. Direktør og CEO i tech-branchen.
Helle Ørsted: Passioneret og erfaren leder, der arbejder med personlig sparring til ledere og teams. Sidder i flere bestyrelser og Advisory Boards, hvor hun bidrager med energi, samarbejde og faglig sparring. Tidl. CEO i it- og rekrutteringsbranchen.
Uddannelsen veksler mellem oplæg, egen refleksion, gåture, stilhed samt faciliteret ’Open Space’ dialoger, hvor I i fællesskab identificerer de områder og værktøjer, der kan bidrage til at løse jeres respektive udfordringer.