Det meningsfulde arbejdsliv er en podcast, hvor dine værter Louise Sparf og Helle Ørsted taler om alt det, der påvirker vores adfærd, vores energi og vores motivation på arbejdet.Podcasten er for alle, der tør afsæge, hvad vi mennesker har brug for - for at trives. Hvordan vi sikrer, at vi får energi af vores arbejde og hvordan vi kan være os selv med al den styrke og sårbarhed, det indebærer.

Du kan lytte til alle afsnit af 

Det meningsfulde arbejdsliv her:


🎧 Spotify

🎧 Apple

🎧 Podimo

Aktivisme fra toppen: EQ som strategisk prioritet

Februar 2025


I studiet har vi besøg af bogaktuelle Mikkel Severin, som er mind control ekspert og arbejder med emotionel intelligens, som strategisk prioritet.
Mikkel rådgiver topleder og virksomheder omkring afkodning af folk og emotionel intelligens inden for ledelse og forhandling med udgangspunkt i mind control tekniker. Mikkel studerer succes, og ser på, hvad det top 1% gør, uanset branche og niveau.

Vi taler om, hvad EQ er, hvorfor EQ er en ALTafgørende kompetence i landets bestyrelser, hvordan EQ skaber exceptionelle resultater og hvordan manglen på EQ skaber dysfunktionelle bestyrelser. Og herunder ødelæggende adfærd og menneskelig destruktion.


Sæson 2 - Aktivisme fra toppen



Aktivisme fra toppen: At tænke naturen ind i bestyrelsesarbejdet

April 2025


I afsnittet kan du møde Lone Hass, som bl.a. er vicebestyrelsesleder i Andel og et stærkt forbillede på, hvad det vil sige at skabe aktivisme fra toppen.
For Lone er aktivisme nemlig at italesætte, det der er lidt tabuiseret, og det som vi ikke taler om i 'det gode selskab' bl.a. naturens værdi og naturens væsentlighed i bestyrelseslokalet.


Vi kommer ind på, hvordan bestyrelser må forholde sig aktivt og strategisk til, hvordan virksomhedens værdiskabelse på kort og langt sigt bliver påvirket af risici og muligheder relateret til biodiversitet og de planetære grænser. Og i den mere aktivistiske boldgade, hvordan man bringer emnet ind i lokalet.


Aktivisme fra toppen: Den psykologisk trygge bestyrelse

Marts 2025


I dette afsnit kan du møde Lars Frederiksen⁠⁠, tidl. adm dir i Chr. Hansen og nuværende bestyrelsesleder i bl.a. Matas og Hjerteforeningen,⁠ til en samtale om dynamikken i bestyrelseslokalet og hvad det betyder for ledelsesopgaven at sikre psykologisk tryghed og samspil på bestyrelsesniveau.

Hør blandt om, hvorfor Lars ikke betragter sig selv som moderne, da kerneværdierne glæde, mennesker og kultur altid har været benhård business for Lars. Og hvordan både menneskelighed og hjerte er en naturlig følgesvend i Lars tilgang til ledelse.


et psykologisk trygt rum f.eks ved at:
- sætte sin position som bestyrelsesleder på valg hvert år
- blive løbende evalueret
- have en ekstern erhvervspsykolog til at observere samspillet og dynamikken til møderne.



Sæson 1 - Det meningsfulde arbejdsliv

Det meningsfulde arbejdsliv: Grænseoverskridende handlinger og destruktiv adfærd

Marts 2024


En persons dysfunktionalitet og destruktive adfærd på arbejdspladsen, kan sætte alle teamets gode værdier og intentioner ud af spil.


Med i studiet er erhvervspsykolog⁠ Sarah Ambs⁠⁠ -vi taler om hvorfor stjernen (og den med magt) bliver beskyttet, hvad der legitimerer grænseoverskridelser, hvorfor det er svært at komme til livs, hvordan det forebygges, hvorfor det er et ledelsesansvar og meget mere.


Det meningsfulde arbejdsliv: Psykologisk tryghed i organisationer

Februar 2024


I vores arbejdsliv møder vi usynlige tærskler, der begrænser vores evne til at tænke, tale og handle frit. Den medfølgende utryghed er skadelig både for individet og for arbejdspladsen.

Psykologisk tryghed derimod er tilliden til, at vi ikke bliver straffet eller latterliggjort for at dele idéer, rapportere fejl eller stille spørgsmål.


Det meningsfulde arbejdsliv: AI for at fremme bæredygtighed og social impact

Juni 2024


I denne episode af dykker vi ned i et af de mest aktuelle og relevante emner i vores tid: brugen af kunstig intelligens (AI) og stiller spørgsmålet: Kan AI fremme bæredygtighed og social impact?


Vi har fornøjelsen af at have Maria Skjærven som gæst. Maria deler sin omfattende viden og erfaring med teknologi og kunstig intelligens, og hvordan AI kan være en game-changer i kampen for en mere bæredygtig fremtid.


Vi bliver bl.a klogere på:

- hvad er AI i almindelige menneskeord

- hvorfor at AI har været med til at bidrage med at skabe afstand mellem menneske og natur

- hvordan AI kan være med til at genoprette denne forbindelse og hvordan kan AI hjælpe os til en bæredygtig fremtid

- hvordan bruger vi AI etik og tillidsfuldt

- hvad er forskellen på Generativ AI og AI generelt?